0 Objekt

FAQ

Still have questions? Visit our FAQs.

IPTV Definition

Internet Protocol TV (IPTV) är leverans av TV-innehåll via Internet Protocol (IP) nätverk. Detta i motsats till leverans via traditionella mark-, satellit- och kabel-tv-format. Till skillnad från nedladdade media erbjuder IPTV möjligheten att streama källmediet kontinuerligt.

Fördelar

En av fördelarna med IPTV är dess förmåga att enkelt integreras med andra IP-baserade tjänster som VOIP eller höghastighetsinternet. Den använder det befintliga datornätverket. Därför ingen användning av kablar och är problemfri. Den distribuerar live eller förinspelad TV och video / ljud över det tidigare existerande nätverket.

Regler


 • Endast en anslutning per konto. Du får inte använda ditt konto på flera enheter samtidigt, även om det är samma hushåll. Det går bra att använda på flera enheter så länge det aldrig används samtidigt.
 • Förbjudet att dela med sig av sitt konto till vänner, familj etc
 • Du ansvarar själv för att se till att kontot inte hamnar i fel händer
 • Att hoppa för snabbt mellan IP adresser är förbjudet då detta inte anses som normal användning
 • Att restreama våra kanaler är totalt förbjudet
 • Att spela in en kanal medan du tittar på en annan kanal är förbjudet, då du använder dubbel bandbredd och orsakar precis samma skada för oss som om du hade tittat på två enheter samtidigt.
 • Använd inte VPN då de flesta VPN IP är redan svartlistade hos oss pga missbrukar. Väljer du att använda VPN så ansvarar du själv för detta och vi kan inte hjälpa dig om ditt konto blir avstängt pga missbruk

FAQ


Vad är IPTV?

IPTV är ett nytt och smidigt sätt att använda sig av när det kommer till TV världen. Man har tillgång till de flesta kanalerna i världen. Det enda du behöver är en stabil internetuppkoppling.  IPTV är ett sätt och kolla på TV via internet. Du använder antingen en box , SmartTV, SmartTel, Tablet eller en dator du laddar  bara ner en app som du kan kolla på TV

Internetleverantör har blockerat IPTV

Vi kan inte hållas ansvariga för en 3:e parts app spärr av IPTV eller våra tjänster.
Vi hjälper er mer än gärna att hitta en lösning men inga återbetalningar kommer utfärdas vid block av våra tjänster hos en 3:e part.
Fråga oss om du är osäker!

Kan jag få pengar tillbaka?

Vi rekommenderar alltid att tar ett test innan man köper ett abonnemang, så får du kolla kvalité samt utbud. Oftast när det laggar så är det något internt i hemmet som strular så som internet, app eller TV/box problem. Det finns inget öppet köp/ångerrätt när det gäller IPTV abonnemang, Vill du ha ett längre test så kan du köpa en månads abonnemang för att prova en längre tid.  Du är med andra ord bunden till till abonnemang för den perioden du köper, du kan välja att överlåta det till någon annan om du så vill.
Våra boxar är bundna till ditt abonnemang via MAC adress och är således en del av abonnemanget tills det löper ut. (Du kan dock byta enhet på ditt abonnemang om du vill detta när som helst.)

Kanalen funkar inte.

Ibland händer det att vissa kanaler inte fungerar, då ska man främst kolla om det finns en backup kanal under VIP (Det står VIP efter kanalen)
Sedan kan du felanmäla till oss så att vi kan titta på det.
Tänk på att många kanaler kan ändra frekvens och detta i samband med större event för att störa aktörer som oss. Vi försöker då så snabbt vi kan att lösa problemen med kanalen.

Mina kanaler laggar och fryser en del, vad ska jag göra?

Detta beror på att ditt nätverk fragmenterar (bryter) paket i trafiken mellan vår server och din enhet vilket gör att bildrutor inte riktigt hänger med. För att ordna detta behöver du optimera inställningarna i din router. Vissa bredbandsleverantör (som exempelvis Bahnhof) kan ha större problem med dessa och går inte alltid att fixa

Det finns en del personer som kan uppleva lagg, frysningar och annat när de använder sig av IPTV, oavsett leverantör. Eller att att det inte fungerar och står och buffrar/connectar. Detta beror oftast på en felinställd router, en router som inte kan distribuera paketen korrekt samt fragmentering av paketen. Detta gäller även er som inte kan ansluta till kanalen och den bara står och snurrar eller ansluter.

Instruktioner finns inte, då det finns hundratals olika routrar på marknaden och alla har olika. Men inställningarna och konceptet är samma för alla märken, det gäller bara att hitta inställningen i routern.

 1. Kolla din internet hastighet på speedtest.net Mät din hastighet mot en server i Netherland.
  Det krävs lägst 30 mbps för att IPTV skall fungera bra.
 2. Stäng av din brandvägg i din router.
 3. Byt DNS i din router till Googles DNS som är 8.8.8.8 och 8.8.4.4
 4. Stäng av Multicast i din router.
 5. Optimera MTU storleken i routern http://www.tp-link.com/us/FAQ-190.html (Valfritt, ej jätteviktigt)
 6. Ibland kan även avstängning av QoS i routern hjälpa. Om inte avstängning av QoS hjälpte, så gör raka motsatsen, sätt på den och lägg högsta prioritet av bandbredd till Video/Ljud och inte till surfning och filnedladdning.
 7.  Stänga av NAT i router (Gör detta sist, endast om inget annat fungerar)

Om detta inte fungerar, testa att köra Internetkabeln direkt till bredbandsuttaget för att vara säker på att det inte är routern som ställer till besvär

 

Hur snabbt internet behöver jag?
Hur snabbt internet behöver jag?

Du behöver minst 30mbit mot Holland för att uppleva problemfri tittande. Detta kan du testa genom att ladda ner denna fil http://iperf.worldstream.nl/10000mb.bin och se vad du får för hastighet när du laddar ner den. Själva filen är värdelös och behöver inte laddas ner färdigt, det är hastigheten vi är ute efter. Bästa tiden för att testa din hastighet är Vardagar 19-22 samt Helger då de flesta bredbandsleverantörer har överbelastning dessa tider. Det finns en del leverantör som ger falska löften om 100mbit bredband, men detta är tyvärr långt ifrån sant. 100mbit får du från dessa OM

 • Du surfar på dagtid, ej kvällstid
 • Om du surfar på hemsidor som har servrar baserade i Sverige

Därför ber vi dig prova din bandbredd mot Holland På kvällar och helger då många bredbandsleverantörer har överbelastat. Får du mindre än 30 mbit är det dags att byta bredbandsleverantör då din leverantör ljuger för dig.

Kan jag använda mitt abonnemang på flera enheter samtidigt?

Nej, det är strikt förbjudet. Du får endast använda ditt abonnemang på en enhet åt gången, även om de andra enheterna befinner sig i samma hushåll.

Kan jag ta med mitt abonnemang eller min box utomlands, till mitt semesterboende?

Ja absolut, så länge du har en internetuppkoppling